Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolatok a partvonalon, társadalom, emberek, változás

2019. szeptember 23. 10:25 - GünterSchmidt

Gyökerek királysága

– Miért vagy hülye?

Az utóbbi időben egy egyre erősödő trendet figyeltem meg. Nem viccelek, egyre több a gyökér körülöttünk. Nem tudom, hogy mi ennek az oka, de lassan rosszul érzem magam, ha egy beszélgetésbe érvelést szeretnék vinni és tényszerű adatokkal kiegészíteni a beszélgetésemet, esetleg vissza kérdezni…

Nem, nem akarok minden áron nyerni olyan vitában, amiról nem elegendő a háttértudásom. Ugyanakkor pont az ilyen vitatkozás segít abban, hogy meglássak olyan összefüggéseket, amiket eddig korábban nem vettem észre és segítsek a gyermekeimnek megmutatni, hogy nem csak fekete-fehér a világ és a benne levő dolgok sokszor jobban összetettek, mint ahogyan gondoljuk.

Természetesen nem azon kell több órát diskurálni, hogy a szeletelt kenyér vásárlásával mennyi időt és energiát spórolok meg, bár bizonyos szempontból valószínűleg fontos lehet valakinek ez a kérdés.

A címben a gyökerek királyságát említettem nem véletlenül. Hiszen nem csak abból lett király az elmúlt évszázadokban, aki megfelelő műveltséggel rendelkezett. Amit észrevettem a környezetemben az utóbbi időben az az, hogy egyre több és több érvelés mentes beszélgetés zajlik az interneten és inkább kezd egy vallási háborúhoz hasonlítani egy alap beszélgetés, ahol hitkérdést csinálnak egy-egy jelentéktelen dologból.

Miért ez a változás? Miért nem akarnak az emberek a nehezebb kérdésekben vitatkozni és miért jutottunk el oda, hogy pár gyökér azzal nyer meg egy vitat, hogy erőszakosabb, vagy adott esetben hangosabb, mint a másik? Ez ellen lehet bármit érdemben tenni?

---

Nem vagyok tökéletes, de te sem. Most te jössz – Kérdezz és érvelj! Mutasd meg, ha valamit másképp gondolsz és oszd meg kulturáltan! Nem kedveskedni kell, hanem érdemben vitázni!

 

via GIPHY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nfsehova.blog.hu/api/trackback/id/tr2815159440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Gondolatok a partvonalon, társadalom, emberek, változás
süti beállítások módosítása