Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolatok a partvonalon, társadalom, emberek, változás

2019. szeptember 25. 10:27 - GünterSchmidt

A kényelemből xar kimozdulni

rohanó világunk elszakadt fékje

Nagyon inspiráló Greta Thunberg beszéde, hozzáállása és tenni akarása, amit a klíma védelem ügyeben tesz. Becsülnöm, hogy szarik arra, hogy ki mit gondol és lazán beolvas minden gyökérnek, aki tologatja a klíma problémát. Még engem is inspirál és cselekvésre késztet, de van egy csúnya nagy bökkenő a tervben…

Amig kényelemben élünk, addig pont érdemi dolog nem fog történni. Ennek az oka az, amit a drága irodalom tanárom mondott meg 2003-ban: „Jóllakott emberrel nem lehet forradalmat csinálni.”

Sajnos mi nagyon jól vagyunk lakva. Nem erezzük azt a nyomást, ami közelit felénk. Ez olyan, mint amikor a pusztában bandukolva észreveszed, hogy gyülekeznek a zivatar felhők. Már érzed a szelet, de még nem ért el hozzád a zivatar. Meg különben is, egy kis esőtől nem lesz senkinek sem baja…

Ez a hozzáállás határozza meg jelenlegi világunkat. Érezzük, hogy valami nem oké, de meg nincs itt, addig pedig kurvara nem érdekel minket. Ha meg ideér a globális klíma katasztrófa, akkor meg már úgyis mindegy… vagy tévedek?

---

Nem vagyok tökéletes, de te sem. Most te jössz – Kérdezz és érvelj! Mutasd meg, ha valamit másképp gondolsz és oszd meg kulturáltan! Nem kedveskedni kell, hanem érdemben vitázni!

 

via GIPHY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nfsehova.blog.hu/api/trackback/id/tr9715160486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Gondolatok a partvonalon, társadalom, emberek, változás
süti beállítások módosítása